МКС побила рекорд станції «Мир»

Поділитися
© Віктор Бар'яхтар
Міжнародна космічна станція (МКС) побила рекорд станції «Мир» із тривалості безперервного перебування людини на борту. Про це у понеділок, 25 жовтня, повідомили російські ЗМІ.
Міжнародна космічна станція (МКС) побила рекорд станції «Мир» із тривалості безперервного перебування людини на борту. Про це у понеділок, 25 жовтня, повідомили російські ЗМІ.Рекорд був встановлений 22 жовтня о 11:13 за московським часом (10:13 за Києвом). Побитий рекорд «Миру» становив 3641 день. Космонавти знаходилися на борту тієї станції майже 10 років - з 8 вересня 1989 року по 28 серпня 1999 року. МКС відзначить 10-річний ювілей першої експедиції 2 листопада. У цей день у 2000 році на борт станції прибув екіпаж у складі американця Уїлльяма Шеперда, а також росіян Юрія Гидзенка і Сергія Крікальова. Міжнародна космічна станція є спільним проектом Росії, США, Японії, Канади, Бразилії та Євросоюзу. Офіційною датою початку експлуатації МКС вважається 20 листопада 1998 року, коли на орбіту був виведений перший модуль станції. Російський орбітальний комплекс «Мир» був запущений 19 лютого 1986 року. За роки експлуатації на станції побували 28 довгострокових експедицій. 23 березня 2001 «Мир» був затоплений в Тихому океані.

За матеріалами: Лента.Ru, Інтерфакс

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі