Держмитслужба розробила зміни до Митного кодексу

Поділитися
Державна митна служба України розробила зміни до Митного кодексу, який формувався з урахуванням митного досвіду 18 країн Європи та СНД. Про це, виступаючи на засіданні колегії служби у п'ятницю, 29 жовтня, заявив керівник Держмитслужби України Ігор Калєтнік.
Державна митна служба України розробила зміни до Митного кодексу, який формувався з урахуванням митного досвіду 18 країн Європи та СНД. Про це, виступаючи на засіданні колегії служби у п'ятницю, 29 жовтня, заявив керівник Держмитслужби України Ігор Калєтнік.За словами Калєтніка, сьогодні комітетом ВР з питань митної та податкової політики, за участю фахівців митної служби розробляються зміни до існуючого Митного кодексу, який створювався протягом останніх 4 місяців. «Прийняття нового кодексу продиктоване необхідністю приведення його у відповідність до Міжнародної конвенції про спрощення та організацію митних процедур Кіотської конвенції та рекомендацій Всесвітньої митної організації. Новий Митний кодекс закріплює на законодавчому рівні використання електронного декларування, проведення митного контролю шляхом аудиту, побудову системи управління ризиками», - підкреслив Калєтнік. За його словами, прийняття даного документа істотно наблизить Україну до міжнародних стандартів. Він також повідомив, що протягом останнього тижня між українською і російською митницею було підписано угоду, т.зв. «Кодекс честі», який передбачає високу етику поведінки митників, «припинення фактів хамства і зневаги до громадян при перетині кордону». За його словами, ці правила будуть доведені до відома всіх без винятку співробітників митниці, а осіб, які порушили це правило, чекає покарання. Раніше сьогодні віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко повідомив, що попередній варіант проекту Митного кодексу України вже готовий.

За матеріалами РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі