Запуск Discovery до МКС знову відкладено

Поділитися
© mia.ulmic.ru
Фахівці NASA вирішили перенести старт космічного шатла Discovery на 3 листопада. Про це в неділю, 31 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на офіційну заяву космічного агентства.
Фахівці NASA вирішили перенести старт космічного шатлу Discovery на 3 листопада. Про це в неділю, 31 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на офіційну заяву космічного агентства. Це вже третє перенесення дати фінального польоту шатлу. Першою причиною відкладання старту стало виявлення протікання заглушок у хвостовому відсіку. Його знайшли 18 жовтня. Тоді офіційні особи повідомили, що ця проблема не вплине на дату запуску апарату на орбіту. Тим не менш, трохи пізніше старт усе ж таки було перенесено з 1 на 2-е листопада 2010 року. Пізніше, згідно з повідомленнями ЗМІ, стало очевидно, що фахівці Космічного центру імені Кеннеді у Флориді не в змозі встигнути з ремонтом шатлу в намічені терміни, й змушені перенести запуск Discovery ще на день - на 3-е листопада. Працівникам довелося замінювати з'єднувачі на трубопроводах, які протікають, розташовані в системі наддуву гелієм правого двигуна орбітального маневрування Discovery. Тепер, згідно з новим розкладом, шатл підніметься в небо 3 листопада о 15:52 за місцевим часом (21:52 за Києвом). Discovery доставить на Міжнародну космічну станцію італійський багатоцільовий модуль Leonardo й ряд вантажів. Також шатл привезе на МКС робота Robonaut 2, призначеного для робіт у невагомості. Крім того, на шатлі на космічну станцію попрямують астронавти Стівен Ліндсі, Ерік Боу, Елвін Дрю, Майкл Барратт, Тімоті Копра і Ніколь Стотт. Цей рейс триватиме 11 днів і стане останнім для Discovery.

За матеріалами: Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі