Америка і Європа допоможуть Україні переписати виборче законодавство

Поділитися
Міністерство закордонних справ України запросило міжнародних експертів до участі у процесі удосконалення виборчого законодавства. Про це в середу, 3 листопада, повідомляє Департамент інформаційної політики МЗС України з посиланням на директора Департаменту Олега Волошина.
Міністерство закордонних справ України запросило міжнародних експертів до участі у процесі удосконалення виборчого законодавства. Про це в середу, 3 листопада, повідомляє Департамент інформаційної політики МЗС України з посиланням на директора Департаменту Олега Волошина.«МЗС України за дорученням президента Віктора Януковича запросив американських і європейських експертів долучитися до роботи з розвитку і покращення української правової бази прав у рамках робочої групи з питань вдосконалення законодавства про вибори, що створена указом голови держави 2 листопада», - йдеться в повідомленні. У МЗС також висловлюють надію, що список іноземних експертів, які будуть брати участь в роботі з реформування виборчого законодавства, буде готовий найближчим часом. «В українському зовнішньополітичному відомстві розраховують, що вже найближчим часом наші партнери у США і ЄС визначаться зі списком фахівців з виборчих питань, які будуть направлені до України для участі у відповідній роботі, яка, як визначив Президент, повинна бути завершена до травня 2011 року», - підкреслюється у повідомленні. «Досвід проведення місцевих виборів 31 жовтня, які в цілому більшістю міжнародних спостерігачів були визнані такими, що реально відображають волевиявлення українських громадян, буде використаний в процесі розробки єдиного кодексу для проведення виборів усіх рівнів, у роботі над яким МЗС розраховує на максимальне сприяння міжнародного співтовариства», - наголошується в повідомленні Департаменту. Нагадаємо, 13 жовтня керівник місії спостерігачів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Гудрун Мослер-Тернстрем заявила, що законодавство з місцевих виборів в Україні не відповідає міжнародним стандартам. Спостерігачі від Європарламенту заявили, що день виборів в Україні пройшов спокійно, проте необхідно вдосконалити виборче законодавство.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі