Кашин залишається в реанімації у важкому стані

Поділитися
© Yuri Kozyrev / NOOR for TIME
Журналіст газети «Коммерсант» Олег Кашин, як і раніше знаходиться у нейрохірургічній реанімації 36-ї міської лікарні Москви у важкому стані.
Журналіст газети «Коммерсант» Олег Кашин, як і раніше знаходиться у нейрохірургічній реанімації 36-ї міської лікарні Москви у важкому стані.«Кашин як і раніше знаходиться у реанімації нейрохірургії, його стан оцінюється як важкий», - повідомили у 36-й ГКБ. Водночас, за словами медиків, температура у Кашина знизилася. Якщо на вчорашній вечір вона становила 37,8, то сьогодні вранці вже була 37,2. Напередодні головний лікар міської клінічної лікарні номер 36 Віталій Французов повідомив журналістам: «Стан (Кашина) - з деякою позитивною динамікою. Всі аналізи в порядку, у межах нормальних величин». Він сподівається, що «найближчими днями вдасться відключити його від штучної вентиляції легенів, він зможе з нами спілкуватися». Він уточнив, що це може статися «від доби до трьох, до п'яти». Одна з пріоритетних версій нападу на Кашина пов'язана з його висловлюваннями у блогах, пише газета «Коммерсант» у середу. «Офіційно хід розслідування в СКП не коментують, пояснюючи це тим, що витоку інформації у справі в ЗМІ і так вже дуже шкодять справі», - зазначає видання. Водночас, джерело «Коммерсанта» стверджує, що «згідно з однією з пріоритетних версій напад на журналіста пов'язаний з його висловлюваннями у блогах, проте щоб визначити, хто і за що міг побити його, буде потрібно багато часу, оскільки Кашин писав і висловлювався відразу на декількох сайтах у Інтернеті». Раніше офіційний представник СКП РФ Володимир Маркін заявив, що пріоритетними версіями нападу на Кашина є професійна діяльність журналіста і його громадянська позиція. Маркін повідомив, що слідчими СКП вивчаються публікації Кашина, його листування в інтернеті, встановлюється коло знайомих, його ділові та особисті контакти, проведено огляди в робочому кабінеті й у квартирі, де проживає журналіст. За словами Маркіна, дотепер за кримінальною справою допитано понад 30 осіб із числа очевидців, колег, родичів і знайомих журналіста. У СКП підтвердили, що в понеділок кримінальна справа була передана у провадження столичного Управління СКП РФ. У ніч на 6 листопада 2010 відбувся напад на журналіста газети «Коммерсант» Олега Кашина. Він був жорстоко побитий двома невідомими біля свого будинку на П'ятницькій вулиці у Москві. З важкими травмами - переломами гомілки, щелепи, пальців - журналіст був госпіталізований до 36-ої міськлікарні. 6 жовтня журналісту була зроблена операція, він був введений у стан медикаментозного сну. Після цього журналістові зробили ще дві операції. За фактом нападу розслідується кримінальна справа за статтею «Замах на вбивство групою осіб». Одна з версій причин нападу - професійна діяльність журналіста. Справа перебуває на контролі генпрокурора і глави МВС. Президент РФ Дмитро Медвєдєв доручив вжити всіх необхідних заходів, щоб злочин був розкритий.

За матеріалами: «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі