Гриценко: Міністр оборони Єжель позбувається свого заступника Черпіцького

Поділитися
Міністр оборони України Михайло Єжель надіслав листа до голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолія Гриценка, в якому повідомив про намір звільнити з посади свого заступника Олександра Черпіцького.
Міністр оборони України Михайло Єжель надіслав листа до голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолія Гриценка, в якому повідомив про намір звільнити з посади свого заступника Олександра Черпіцького.Через серйозні причини Служба безпеки України так і не надала Олександру Черпіцькому відповідного дозволу, передбаченого законом України «Про державну таємницю», що автоматично унеможливлює перебування його на займаній посаді. «Згідно з рішенням міністра оборони України на ім‘я прем’єр-міністра України надіслано подання щодо розгляду на засіданні Кабінету міністрів України питання про звільнення Черпицького О.З. з посади у зв’язку з неотриманням позитивного висновку Служби безпеки України стосовно надання йому допуску до державної таємниці», - йдеться у листі. Як повідомляло «Дзеркало тижня», заступнику міністра оборони України Олександру Черпіцькому було відмовлено у наданні доступу до документів, які містять державну таємницю. Зокрема, для одержання подібного допуску необхідно отримати відповідний позитивний висновок від Служби безпеки України, якого Олександру Черпіцькому не надали. Негативний висновок щодо можливості допуску заступника міністра оборони до матеріалів, які містять держтаємницю, був направлений до МО і підписаний профільним заступником голови Служби безпеки України Володимиром Породьком. Рішення мотивоване тим, що Черпіцький не надав СБУ вичерпної інформації стосовно свого тривалого перебування за межами України, повідомило джерело «ДТ».

За матеріалами персонального сайту Анатолія Гриценка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі