Microsoft звинувачує у піратстві торгові мережі «Алло», Diawest і «Технополіс»

Поділитися
© kreditkarte.com
Microsoft звинувачує відразу три великі українські роздрібні мережі - «Алло», Diawest і «Технополіс» у продажу неліцензійного програмного забезпечення. Як з'ясувала IT-компанія завдяки програмі «таємний покупець», яка регулярно проводиться по всій Україні, продавці зазначених мереж пропонують покупцям встановити на комп'ютери піратське програмне забезпечення.
Microsoft звинувачує відразу три великі українські роздрібні мережі - «Алло», Diawest і «Технополіс» у продажу неліцензійного програмного забезпечення. Як з'ясувала IT-компанія завдяки програмі «таємний покупець», яка регулярно проводиться по всій Україні, продавці зазначених мереж пропонують покупцям встановити на комп'ютери піратське програмне забезпечення.Всім трьом компаніям будуть пред'явлені позови про виплату компенсації, адже як роботодавці вони несуть відповідальність за шкоду, заподіяну їхніми працівниками. Сума компенсації буде визначатися судом і може скласти до 45 мільйонів гривень. «Що стосується продавців, які ставили піратське програмне забезпечення на комп'ютери, то їм загрожує кримінальна відповідальність - штраф від 3,4 тисяч до 51 тисячі гривень або позбавлення волі за вироком суду. У всіх трьох випадках ми подали заяви про порушення кримінальних справ за фактом порушення авторських прав Microsoft. А у випадку з «Технополісом» в рамках кримінальної справи вже пред'явлено звинувачення продавцю», - стверджує юрист, що захищає авторські права Microsoft. У той же час представники роздрібних мереж здивовані намірами юристів Microsoft подати на них до суду. "У нас нормальні партнерські відносини з Microsoft. За весь період співробітництва з корпорацією у нас в магазинах стався лише один випадок встановлення піратського ПЗ при продажу комп'ютера", - говорять представники DiaWest і "Алло". Згідно з даними Microsoft, рівень використання піратського ПЗ в Україні становить 85%. Вартість же всього неліцензійного ПЗ на українських комп'ютерах в Microsoft оцінюють у $272 мільйони. За даними компанії, зниження комп'ютерного піратства в Україні на 10% за чотири роки збільшить ВВП України на $586 мільйонів і дасть держбюджету додаткові $88 мільйонів у вигляді податкових надходжень. Якщо ж піратство програмного забезпечення скоротити на 10% за два роки, то ВВП країни зросте на $755 мільйонів, а податкові надходження - на $116 мільйонів.

За матеріалами: газета "Дело"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі