Підготовлено проект указу президента про скасування голографічного захисту

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Підготовлено проект указу президента України про скасування обов’язкового застосування голографічного захисту документів і груп товарів. Текст документу має у своєму розпорядженні «Дзеркало тижня».
Підготовлено проект указу президента України про скасування обов’язкового застосування голографічного захисту документів і груп товарів. Текст документу має у своєму розпорядженні «Дзеркало тижня».У пояснювальній записці до проекту указу про визнання таким, що втратив чинність, указу президента України від 15 листопада 2000 року №1239 «Про захист документів і товарів голографічними захисними елементами», сказано, що чинним законодавством не передбачено застосування голографічного захисту документів та товарів, визначених актами Кабміну. У пояснювальній записці зазначається, що прийняття проекту указу президента зумовлено необхідністю зменшення фінансового навантаження на суб’єктів господарювання, які зобов’язані впроваджувати голографічний захист документів та продукції, відносно яких Кабміном встановлено необхідність застосування голографічного захисту. «Також слід зазначити, що застосування голографічних захисних елементів не гарантує збереження зв’язку між змістом виданого документу (його текстовою частиною) і цим бланком», - сказано в пояснювальній записці. Крім того, вже розроблено проект постанови Кабінету міністрів України про визнання такими, що втратили чинність, постанов від 24 лютого 2001 року №171 «Про затвердження Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів» та від 5 липня 2002 року №932 «Про затвердження переліків документів і груп товарів, які підлягають захисту голографічними елементами». За інформацією «ДТ», проекти указу та постанови вже погоджені Мінфіном, Мінекономіки, Держкомпідприємництвом та Службою безпеки України. Як уже писало «Дзеркало тижня», Кабінет міністрів України готується відновити державний контроль над виробництвом захисних знаків і документів суворої звітності. Як заявляв в інтерв'ю «ДТ» голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, вартість документів суворої звітності, захисних знаків і так далі на рік становить близько 8 мільярдів гривень. «І більша частина цих грошей йде не в бюджет, а на рахунки фізичних осіб, які проживають за кордоном і сплачують податки не в Україні», - заявив М.Бродський.Відзначимо, що галузь виробництва захисних знаків і документів суворої звітності, яка є ключовою для державної безпеки, у період президентства Віктора Ющенка була, по суті, «приватизована» приватним консорціумом «ЄДАПС».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі