Президент Ірану визнав, що черв'як Stuxnet завдав шкоди ядерній програмі країни

Поділитися
Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад вчора на проведеній за його участю прес-конференції визнав, що оновлена нова версія мережевого вірусу Stuxnet, яка з'явилася нещодавно, все ж пошкодила кілька уранових центрифуг, чим завдала шкоду іранській ядерній програмі.
Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад вчора на проведеній за його участю прес-конференції визнав, що оновлена нова версія мережевого вірусу Stuxnet, яка з'явилася нещодавно, все ж пошкодила кілька уранових центрифуг, чим завдала шкоду іранській ядерній програмі."Вони (автори трояну) змогли створити проблеми. Всі проблеми носять обмежений характер і здебільшого пов'язані з програмним забезпеченням, встановленим на електронних вузлах систем", - сказав Ахмадінежад. Раніше незалежні експерти з мережевої безпеки висловили припущення про те, що Stuxnet завдав значної шкоди іранським ядерним об'єктам у Бушері і Натанці. Нагадаємо, що Stuxnet створювався з самого початку з метою атаки промислового устаткування компанії Siemens. При зараженні системи Stuxnet змінює частоту роботи конвертера, який працює з заданими параметрами над збагаченням урану. "Наші фахівці змогли зупинити загрозу і здійснити кроки, щоб надалі таке не повторювалося", - сказав Ахмадінежад. Кілька днів тому з'явилися відомості про те, що Stuxnet нібито атакував кілька промислових об'єктів на території Ізраїлю. Відзначимо, що сьогодні ж на прес-конференції Ахмадінежад звинуватив Ізраїль і західні країни в тому, що ті підготували атаки на іранських фахівців, що пов'язані з національною ядерною програмою. Вчора один фахівець був убитий, інший отримав серйозні поранення. Поруч з обома вченими здетонували вибухові пристрої.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі