У Раді стане на фракцію більше

Поділитися
Неформальна депутатська група «Реформи заради майбутнього» екс-«бютівця» Ігоря Рибакова у Верховній Раді готується узаконити своє існування. Про це в середу, 1 грудня, пише «Дело» з посиланням на заяву члена групи Геннадія Задирка.
Неформальна депутатська група «Реформи заради майбутнього» екс-«бютівця» Ігоря Рибакова у Верховній Раді готується узаконити своє існування. Про це в середу, 1 грудня, пише «Дело» з посиланням на заяву члена групи Геннадія Задирка.За його словами, на даний момент група проходить процедуру реєстрації, після чого про її створення буде оголошено з парламентської трибуни. Таким чином, у Раді з'явиться шоста за рахунком фракція у складі 18 осіб. Нагадаємо, з прийняттям нового закону про регламент народні депутати можуть об'єднуватися в групи, які будуть мати права фракції. Для цього парламентарям потрібно зібрати не менше 15 людей. «У вівторок ми зібралися і вирішили, що вже дозріли для створення своєї фракції», - зазначив Задирко, додавши, що його група не буде поступатися «потужністю» Блоку Литвина, а згодом - і Компартії. На вчорашньому засіданні також було прийнято рішення, що головою фракції стане сам Рибаков, а його заступником - Володимир Каплієнко. За інформацією «Дела», до групи, зокрема, увійдуть екс-«бютівці» Петро Гасюк, Арнольд Радовець, Олександр Буджерак, колишній «нунсівець» Іван Плющ. Причому членами фракції стануть депутати, які пережили вже не одну хвилю еміграції. Наприклад, Петро Гасюк, який вийшов з БЮТ, спочатку увійшов до групи Ігоря Савченка, однак пізніше заявив йому, що передумав, і подався в «Реформи заради майбутнього» Рибакова. Разом з тим Рибаков і його соратники на досягнутій кількості членів фракції зупинятися не будуть. «Я особисто веду переговори з кількома людьми, і незабаром у нас буде поповнення, проте заздалегідь я не хочу уточнювати, хто саме», - зазначив Олександр Буджерак. Якщо ж депутати Рибакова не зуміють пройти реєстрацію до 2 грудня, презентацію своєї фракції вони відкладуть до 14 грудня.

За матеріалами «Дела»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі