Закінчено розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням Пукача

Поділитися
Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України закінчено розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача.

Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України закінчено розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 365, частиною З статті 364 Кримінального кодексу України і частиною З статті 166 та підпунктами «в»,«і» статті 93 КК 1960 року. Про це в понеділок, 6 грудня, повідомляє прес-служба ГПУ.

Згідно з повідомленням, досудовим слідством встановлено, що в ніч з 16 на 17 вересня 2000 року Пукач, діючи за вказівкою міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, вчинив умисне вбивство журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, у зв'язку з виконанням потерпілим громадських та журналістських обов'язків.

Крім того, Пукач обвинувачується у перевищенні влади, та вчиненні насильницьких дій щодо члена Київського громадського правозахисного об'єднання «МИ» Олексія Подольського та знищенні службових документів Департаменту оперативної служби МВС, які містили важливу для слідства інформацію про осіб, які брали участь у проведенні незаконного спостереження за журналістом Гонгадзе.

У ході слідства також отримані свідчення обвинуваченого та інших свідків, що до вчинення злочинів стосовно Гонгадзе і Подольського можуть мати відношення певні посадові особи держави.

«З урахуванням цього у серпні 2007 року слідчим ГПУ порушено кримінальну справу за фактом перевищення влади і службових повноважень службовими особами, які займали особливо відповідальне становище, що потягло тяжкі наслідки та призвели до вбивства громадянина Гонгадзе. Але з об'єктивних причин, через закінчення граничного строку тримання під вартою обвинуваченого Пукача, цю інформацію, наразі, не вдалося перевірити в повному обсязі, без чого не можливо прийняти законне рішення із зазначених фактів», - говориться в повідомленні.

В прес-службі зазначають, що 30 листопада 2010 року кримінальна справа за обвинуваченням Пукача у частині доведеного обвинувачення, виділена для направлення до суду.

Разом з нею до суду будуть направлені матеріали щодо колишнього міністра внутрішніх справ, про відмову в порушенні проти нього кримінальної справи як померлого.

При цьому прокуратурою продовжується досудове слідство для встановлення усіх осіб хто мав відношення до вчинення вказаних злочинів та доведення їх вини.

Після цього кримінальна справа буде направлена до суду.

Колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Пукач тривалий час знаходився в розшуку, і у липні 2009 року був затриманий у Житомирській області спільними зусиллями Генпрокуратури і СБУ. Із 23 липня за рішенням суду він перебуває  під вартою.

Нагадаємо, 14 вересня Генпрокуратура заявила, що завершує досудове слідство у справі про вбивство Гонгадзе. Слідство встановило, що Олексій Пукач отримав наказ убити журналіста від екс-глави МВС Юрія Кравченка.

Однак вже 17 вересня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін продовжив термін слідства у справі Олексія Пукача до 14 грудня 2010 року.

Як повідомляло «Дзеркало тижня», 8 жовтня був змінений слідчий у справі Георгія Гонгадзе. Слідчу групу замість Олександра Харченка очолив Владислав Грищенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі