Дію квот на експорт зерна продовжено до кінця березня 2011 року

Поділитися
Кабінет міністрів України продовжив дію квот на експорт зернових до кінця березня 2011 року. Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

Кабінет міністрів України продовжив дію квот на експорт зернових до кінця березня 2011 року. Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

«Рішенням Кабміну ми збільшили квоту на 1,5 мільйона (тонн)...500 тисяч тонн пшениці і 1 мільйон тонн кукурудзи до березня місяця», - сказав Присяжнюк.

Нагадаємо, раніше Міністерство економіки України планувало продовжити дію квот на експорт зерна до 31 березня 2011 року, збільшити квоту на експорт пшениці на 500 тисяч тонн і кукурудзи на 1 мільйон тонн, і не поширювати обсяги встановлених квот на насіннєві та гібридні сорти зернових.

Як повідомлялося, Україна вже розподілила 2,114 мільйона тонн квоти на експорт зерна до кінця 2012 року із загального розміру квоти 2,7 мільйона тонн.

Фермери погрожують масовими страйками, якщо влада не скасує квоти на експорт зерна. Аграрії скаржаться, що через квоти їхні збитки перевищили 10 мільярдів гривень, а через безгрошів'я - осіння посівна під загрозою.

За матеріалами: РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі