Вартість проїзду в столичних маршрутках хочуть підвищити на 50 копійок

Поділитися
У даний час кілька столичних перевізників вже подали заявки до КМДА з проханням дозволити підвищити ціни на проїзд у маршрутках. За словами експерта, із дня на день це зроблять й інші.
У даний час кілька столичних перевізників вже подали заявки до КМДА з проханням дозволити підвищити ціни на проїзд у маршрутках. За словами експерта, із дня на день це зроблять й інші.Всупереч чуткам, вартість проїзду зросте не до 4-5 гривень, а максимум до 3 гривень. Три столичних перевізника збираються підняти ціни на проїзд і вже подали відповідні документи до ГУ транспорту. Це компанії «Крокус-Авто», «Союз-Авто» та ПП «Солов'ян О.Ю.». Вони обслуговують 21 столичний маршрут. Як зазначають у ГУ транспорту, причиною підняття тарифів названі підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів, акумуляторних батарей, шин і запчастин. Підняти ціни без узгодження перевізник не має права, попереду тривала паперова процедура: треба подати заяву, економічне обгрунтування зміни тарифу, після чого ГУ транспорту разом із ГУ цінової політики розглядає це питання, і не факт, що відповідь буде позитивною. У ПП «Солов'ян» відзначають, що у них немає іншого виходу: 197-ма маршрутка їздить за 1 гривню - дешевше, ніж громадський транспорт, таких цін у всьому Києві немає. «У 510-ої - маршрут 13 км, і возимо за 1,50. За два роки, коли була встановлена нинішня ціна, зросли всі ціни на обслуговування, заправку, тому ми й подали в кінці листопада заявку, щоб нам дозволили підняти ціну на 50 копійок». У ТОВ «Крокус-Авто» вартість теж хочуть підняти на 50 копійок. «За останні три тижні вартість палива зросла на 30 копійок, буде рости і далі, - сказав директор. - Вибір невеликий - або піднімати ціни, або зупинитися». Всього у Києві працює близько 270 маршруток і близько 85 перевізників, не рахуючи КП «Київпастранс». Якщо приклад виявиться заразним, то до ГУ транспорту потягнуться всі інші в надії, що і їм дозволять заробляти більше. У свою чергу глава організації приватних перевізників Валерій Липецький заявляє: це тільки початок. «Одні подали (документи до ГУ. - ред.) сьогодні, інші готуються і подадуть їх завтра. З 1 січня вводиться акциз, пальне піднімається на 1 гривню, і не сьогодні-завтра заявки подадуть 100% перевізників», - підкреслив Липецький. Нагадаємо, як повідомлялося раніше, проїзд у столичних маршрутках може подорожчати у зв'язку з прийняттям нового Податкового кодексу. 18 листопада Верховна рада підвищила акциз на бензин.

За матеріалами Газеты по-киевски

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі