PayPal офіційно заявила, що припинила переказ коштів для Wikileaks на вимогу США

Поділитися
Платіжна система PayPal офіційно заявила, що рішення заборонити проведення рахунків для організації Wikileaks через дану систему було прийнято на вимогу держдепартаменту США, повідомляє BBC.
Платіжна система PayPal офіційно заявила, що рішення заборонити проведення рахунків для організації Wikileaks через дану систему було прийнято на вимогу держдепартаменту США, повідомляє BBC.Згідно з повідомленням віце-президента компанії Осами Бедьє, держдепартамент надіслав минулого тижня до PayPal лист, у якому оголосив, що дії редакції сайту Wikileaks оголошені у США протизаконними. У зв'язку з цим PayPal зупинила проведення грошових коштів на адресу Wikileaks, а слідом за нею те ж саме зробили Visa і MasterCard. Окрім того, так само вчинили Amazon.com і швейцарський банк PostFinance. При цьому держдепартамент категорично спростовує факт тиску на PayPal. «Уряд США ніколи не писав PayPal листів з приводу Wikileaks. Це неправда», - повідомив секретар держдепартаменту США зі зв'язків із громадськістю Філіп Кроулі. Тим часом захисники Wikileaks продовжують свою «війну» з тими, кого вважають супротивниками засновника проекту Джуліана Ассанжа, що опублікував 250 тисяч таємнних телеграм американських дипломатів та згодом був заарештований у Великобританії за запитом Швеції, яка звинувачує його у згвалтуванні і сексуальних домаганнях. Нагадаємо, PayPal заблокував платежі на адресу WikiLeaks, а PostFinance - рахунок засновника сайту Джуліана Ассанжа. Як повідомлялося, після взяття під варту Джуліана Ассанжа Visa і MasterCard відмовилися від проведення операцій за рахунками WikiLeaks. PayPal зробив це за кілька днів до арешту Ассанжа.

За матеріалами Газета.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі