Янукович: Адмінреформа припускає 50%-е скорочення апарату Кабміну

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Адміністративна реформа передбачає скорочення апарату Кабінету міністрів на 50%. Таку заяву зробив президент України Віктор Янукович 9 грудня під час засідання Комітету з економічних реформ. Про це повідомив «Дзеркалу тижня» один з учасників засідання.
Адміністративна реформа передбачає скорочення апарату Кабінету міністрів на 50%. Таку заяву зробив президент України Віктор Янукович 9 грудня під час засідання Комітету з економічних реформ. Про це повідомив «Дзеркалу тижня» один з учасників засідання. Збільшення за роки незалежності чисельність апарату Кабінету міністрів Віктор Янукович проілюстрував такими цифрами: якщо при прем'єра Вітольда Фокіна (1990-1992 роки) в урядовому апараті працювало 420 людей, то зараз - 1250. За інформацією джерела «ДТ», глава держави також підкреслив, що реформа передбачає як мінімум 30%-е скорочення в міністерствах. На першому етапі реформи планується з 300 тисяч чиновників скоротити мінімум 100 тисяч. Другим етапом стане не менш ніж 30%-відсоткове скорочення в системі державних адміністрацій. Згідно з планом адмінреформи, у всіх міністерствах буде введено посаду голови апарату, яка по суті відповідає держсекретареві і прирівняна до заступника міністра. Крім глави апарату, в кожному міністерстві буде тільки два заступники міністра. За словами джерела «ДТ», Віктор Янукович зазначив, частково гроші, зекономлені на скороченні держапарату, підуть на підвищення зарплат професіоналам, які залишаться працювати в органах виконавчої влади.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі