Пшонка: «Справу Пукача» направлять до суду після Нового року

Поділитися
© culture-uzao.ru
Генеральний прокурор України Віктор Пшонка у п'ятницю, 10 листопада, повідомив, що на початку 2011 року справа за обвинуваченням екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача буде направлена до суду.
Генеральний прокурор України Віктор Пшонка у п'ятницю, 10 листопада, повідомив, що на початку 2011 року справа за обвинуваченням екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача буде направлена до суду.Під час представлення нового прокурора Дніпропетровської області в п'ятницю він зазначив, що «справа буде направлена до суду, у визначені законом терміни». «Після цього я буду її коментувати», - сказав він. Відповідаючи на запитання журналістів щодо розслідування справи про отруєння президента України Віктора Ющенка, Пшонка сказав: «У справі Ющенка проходять експертизи. Є план слідчо-оперативних дій. Він виконується і йде розслідування. У справі встановлюється істина, і вона буде встановлена».

Нагадаємо, Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України закінчено розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача у скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 статті 365, частиною З статті 364 Кримінального кодексу України і частиною З статті 166 та підпунктами «в»,«і» статті 93 КК 1960 року.

Досудовим слідством встановлено, що в ніч з 16 на 17 вересня 2000 року Пукач, діючи за вказівкою міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, вчинив умисне вбивство журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, у зв'язку з виконанням потерпілим громадських та журналістських обов'язків. 30 листопада 2010 кримінальну справу за звинуваченням Пукача в частині доведеного обвинувачення, виділено для направлення до суду. Разом з нею до суду будуть направлені матеріали відносно Ю.Кравченка про відмову у порушенні проти нього кримінальної справи як померлого. 7 грудня адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що Генеральна прокуратура відмовила їй і журналістові Олексію Подільському, який разом із Гонгадзе визнаний потерпілим у справі, в ознайомленні з матеріалами «справи Пукача».

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі