Втрачено зв'язок із супутником NASA на сонячному вітрилі

Поділитися
NASA повідомило, що експериментальний наносупутник NanoSail-D, який працює на сонячному вітрилі, швидше за все, втрачено. Саме вітрило було розгорнуто в космосі близько тижня тому і відтоді ніяких проблем з апаратом не виникало.
NASA повідомило, що експериментальний наносупутник NanoSail-D, який працює на сонячному вітрилі, швидше за все, втрачено. Саме вітрило було розгорнуто в космосі близько тижня тому і відтоді ніяких проблем з апаратом не виникало.Раніше у NASA оголосили про те, що материнський апарат NanoSail-D, супутник FastSat (Fast, Affordable, Science and Technology Satellite) успішно від'єднав наносупутник і той почав автономний політ. Після від'єднання наносупутник розгорнув своє 9,3-метрове сонячне вітрило з яким він пропрацював щонайменше три доби. За попередніми даними, розгортання супутника відбулося штатно, однак у NASA говорять, що після розгортання з апаратом у п'ятницю відбулася якась нештатна подія, яка вивела його з ладу. У підсумку з апаратом немає зв'язку з минулої п'ятниці. У космічному центрі ім.Маршала, кажуть, що інженери продовжують спроби встановити зв'язок із NanoSail-D, але всі спроби поки безуспішні. Поки в офіційній заяві йдеться, що доля апарату "не встановлена". Останніми отриманими даними від апарату були телеметричні дані, які говорять про завершення процедури розгортання вітрила супутника. Вартість супутника становила 500 000 доларів. У NASA кажуть, що NanoSail - це частково проект військових, які були зацікавлені у створенні недорогого методу виведення супутників, які б могли прийти в екстрених випадках на зміну повномасштабним апаратам, що виходять з ладу.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі