У зв'язку з грипом у восьми містах України закрито всі школи

Поділитися
Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ) в Україні відповідає сезонним показникам, і на переважній територій показники захворюваності перебувають нижче епідемічних порогів або незначно їх перевищують.
Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ) в Україні відповідає сезонним показникам, і на переважній територій показники захворюваності перебувають нижче епідемічних порогів або незначно їх перевищують.Про це заявив головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я в п'ятницю, 17 грудня. За його словами, у Житомирській і Сумській областях спостерігалося перевищення епідемічних порогів більш ніж у 1,5 рази, а в Полтавській рівень захворюваності знизився. Станом на 16 грудня незначне перевищення епідемічних порогів зареєстроване у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях. Спостерігається перевищення епідемічного порогу на 261 адміністративній території (районах і містах обласного підпорядкування): 7 в Автономній Республіці Крим, 19 у Вінницькій області, 9 - у Волинській, 23 - у Дніпропетровській, 10 - у Запорізькій, по 13 - в Донецькій і Луганській, і в інших. «На цих територіях введено протигрипозний режим», - йдеться в повідомленні. За даними головсанлікар, лабораторно підтверджуються віруси грипу типу А (в тому числі H1N1 пандемічний) і В (домінує). На даний момент зареєстровано один летальний випадок - у Львівській області померла дев'ятирічна дитина. На карантин у зв'язку із захворюваністю на грип та ГРВІ закрито всі школи в містах Львова та Дрогобича Львівської області, містах Новогродівка, Сніжне, Краматорськ і Артемівськ Донецької області, а також обласних центрах Полтаві та Рівному. Обмежувальні заходи введені в 1110 школі і 59 дитячих дошкільних установах (зокрема, в Полтавській області - 151, у Львівській - 236, у Вінницькій - 137, у Донецькій - 104, Рівненській - 115, Тернопільській - 50), інформує МОЗ. Усього, за даними Риженко, в Україні проти грипу щеплено 457 тисяч осіб, проте прищепна кампанія триває.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі