У Москві знайшли ксенофобію в українській бібліотеці

Поділитися
Московська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом розповсюдження літератури, що містить ознаки національної ненависті. Про це «Інтерфаксу» повідомило джерело в правоохоронних органах.
Московська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом розповсюдження літератури, що містить ознаки національної ненависті. Про це «Інтерфаксу» повідомило джерело в правоохоронних органах.«Кримінальну справу за ст. 282 ч. 1 КК РФ (поширення національної ненависті і ворожнечі) порушено стосовно невідомих, які в період з 2008 по 2010 рік на території Державного закладу культури «Бібліотека Української літератури» поширювали друковані видання», - повідомив співрозмовник агентства. За його даними, згідно з висновком психолого-лінгвістичного дослідження Інституту мовознавства РАН, тексти видань містять ознаки порушення національної ненависті і ворожнечі. Проводяться заходи щодо встановлення і затримання осіб, які вчинили злочин, додало джерело. Бібліотека української літератури в Москві була заснована в 1989 році. Державна установа культури м. Москви «Бібліотека української літератури» була створена рішенням уряду Москви в 2000 році. У травні 2006 р. їй були передані додаткові приміщення. Нагадаємо, що в червні 2008 року був закритий Український освітній центр у Москві, який працював понад 10 років. У травні 2010 року українська діаспора в Росії заявила про політичний тиск на український культурний рух. За матеріалами "Інтерфакс-Україна"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі