На базі «Укрнафти» планують створити вертикально інтегровану нафтогазову компанію

Поділитися
Акціонери ВАТ «Укрнафта», найбільшого в Україні нафтовидобувного підприємства, на позачергових зборах 22 березня 2011 розглянуть питання затвердження програми створення на базі «Укрнафти» публічної вертикально інтегрованої нафтогазової компанії.
Акціонери ВАТ «Укрнафта», найбільшого в Україні нафтовидобувного підприємства, на позачергових зборах 22 березня 2011 розглянуть питання затвердження програми створення на базі «Укрнафти» публічної вертикально інтегрованої нафтогазової компанії.Згідно з оголошенням компанії в офіційній пресі, відповідне питання внесене до порядку денного зборів акціонерів. Окрім того, акціонери розглянуть питання попереднього схвалення значних правоможностей, які будуть здійснюватися суспільством у 2011 році. 25 лютого 2011 «Укрнафта» проведе збори акціонерів, на які Національна акціонерна компанія «Нафтогаз Україна» вимагає винести питання переобрання голови правління ВАТ. Акціонери також розглянуть питання реорганізації з ВАТ у публічне АТ, дематеріалізації акцій, вибору зберігача акцій та депозитарію, затвердження річного звіту. Протягом останніх місяців вартість акцій «Укрнафти» на «Українській біржі» значно зросла: якщо у вересні акції торгувалися за ціною близько 270 гривень за штуку, то в грудні ціна досягла 595 гривень за штуку, що є історичним максимумом (у гривні, у доларовому еквіваленті фіксувалося і вище значення). Учасники фондового ринку вважають, що стрімке зростання акцій «Укрнафти» багато в чому спровоковане чутками про продаж своєї частки у ній фінансово-промисловою групою «Приват». НАК «Нафтогаз Україна» належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами «Приватбанку» (Дніпропетровськ), - близько 42% акцій АТ. Менеджмент «Укрнафти» контролюють структури, близькі до акціонерів «ПриватБанку».

За матеріалами: «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі