Польща вважає "Північний потік" економічно невиправданим

Поділитися
У Варшаві, як і раніше, вважають непотрібним проект газопроводу Nord Stream ("Північний потік"), який повинен зв'язати Росію з країнами Європи по дну Балтійського моря.
У Варшаві, як і раніше, вважають непотрібним проект газопроводу Nord Stream ("Північний потік"), який повинен зв'язати Росію з країнами Європи по дну Балтійського моря."Ми критично ставимося до цього проекту", - заявив посол Польщі у РФ Войцех Зайончковскі в інтерв'ю "Інтерфаксу". За його словами, у газовому питанні Польща часто стає заручником протиріч між іншими країнами. "Незважаючи на те, що ми завжди були хорошим партнером "Газпрому", ніколи ніяких непорозумінь не було, завжди гроші надходили вчасно, ми іноді ставали жертвами тертя на лінії Москва-Київ, Москва-Мінськ. Одного разу навіть був такий момент, коли тиск у трубопроводі впав, тому що треба було посилити подачу газу в самій Росії у зв'язку з морозами. У Москві, скажімо, було 35, а у Варшаві - 30. Нам від цього не стало тепліше", - підкреслив посол. Зайончковскі нагадав, що одним з аргументів на користь Nord Stream називають те, що "Газпром" зможе уникнути залежності від транзитних держав. "Ну, а ми тут до чого? Це не наші проблеми. Ми платили вчасно, а тиск падав. Зараз ми можемо опинитися в ситуації, коли газ треба буде купувати через Німеччину, наприклад. Думаєте, це буде дешевше?", - зазначив він. Польський дипломат також скептично поставився до можливості приєднання Варшави до "Північного потоку". "У нас труба прокладена. Навіщо вкладати гроші, якщо у нас вже є труба, по якій ми можемо одержати більш дешевий газ. Так що в економічному плані з нашої точки зору це недоцільно. Якщо всі політичні моменти відвести в сторону, просто з економічної точки зору цей проект для нас недоцільний", - сказав він.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі