ВАСУ визнав законним безподатковий імпорт «Лівелою» нафтопродуктів

Поділитися
Вищий адміністративний суд України залишив у силі рішення Харківського апеляційного суду про законність ввезення компанією «Лівела» нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ. Відповідне рішення суду від 22 грудня 2010 року опубліковане у реєстрі судових рішень.
Вищий адміністративний суд України залишив у силі рішення Харківського апеляційного суду про законність ввезення компанією «Лівела» нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ. Відповідне рішення суду від 22 грудня 2010 року опубліковане у реєстрі судових рішень.Вищий адміністративний суд України ухвалив відхилити касаційні скарги Енергетичної регіональної митниці, Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції в Полтавській області, Державної податкової інспекції у м. Полтаві і залишити без змін ухвалу Харківського апеляційного адміністративного суду від 31 травня 2010 року в цій справі. Ця ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили через п’ять днів після направлення її копій особам, які беруть участь у справі. Нагадаємо, рішенням Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 19 січня 2004 року позов Республіки Польща та українсько-польського спільного підприємства ТОВ «Тайстра» задоволено частково: до вказаного СП та створюваних ним дочірніх підприємств застосовано державні гарантії захисту іноземних інвестицій у разі зміни законодавства протягом десяти років із дня вимоги інвестора. Постанова та ухвали суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку Енергетичною регіональною митницею, Кременчуцькою об’єднаною державною податковою інспекцією в Полтавській області та прокуратурою м. Кременчука Полтавської області. До апеляційних скарг цих третіх осіб приєдналась третя особа – Державна податкова інспекція у м. Полтаві. Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 17 лютого 2010 року вказані рішення суду першої інстанції скасовано й ухвалено нове судове рішення, яким у задоволенні позовних вимог та заяв про роз’яснення судового рішення відмовлено. Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 14 квітня 2010 року постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 17 лютого 2010 року скасовано, справу направлено до суду апеляційної інстанції на новий розгляд. Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 31 травня 2010 року апеляційне провадження у справі закрито у зв’язку з відмовою осіб, які подали апеляційні скарги, від відповідних апеляційних скарг. За інформацією Антимонопольного комітету, держбюджет недоотримав 3 мільярди гривень внаслідок безподаткового імпорту нафтопродуктів компанією «Лівела». Як писав у своїй статті для "ДТ" директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн, безподатковий імпорт нафтопродуктів є також причиною зупинки деяких українських нафтопереробних заводів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі