Кримські комуністи провели партконференцію і обрали нового першого секретаря

Поділитися
Позачергова конференція Кримської республіканської організації Компартії України відбулася у Сімферополі в суботу, 15 січня. Про це повідомляється на сайті колишнього першого секретаря Кримського рескому КПУ Леоніда Грача.

«Відповідно до пункту 3.9 Статуту Компартії України позачергові конференції скликаються за рішенням відповідного партійного комітету або на вимогу не менш як однієї третини загального числа комуністів донної організації. Дані статутні положення кримськими комуністами були строго дотримані - зібрано 4 тисячі 206 підписів, що значно більше необхідних 1 / 3 - 3 тисячі 339 підписів комуністів. На міських, районних, а також зборах первинних партійних організацій обрано 96 делегатів, на момент відкриття позачергової конференції зареєстрований 91 делегат», - наголошується в повідомленні.

На конференції також виступив виключений з Компартії Грач, який «дав оцінку подіям, що відбуваються навколо партії».

«Я був і залишаюся комуністом, і з Кримської партійної організацією я душею і серцем, і, як народний депутат України, буду всіляко допомагати і підтримувати партійну організацію», - підкреслив Грач.

Конференція обрала новий склад Кримського республіканського комітету КПУ, після чого відбувся пленум новообраного складу Кримського рескому, на якому були обрані члени бюро, секретарі рескому, затверджені завідуючі відділами, прийнято постанову конференції і звернення до комуністів України.

Першим секретарем рескому КПУ була обрана Наталія Штепа.

Нагадаємо, що 10 січня прес-служба КПУ повідомила про зустріч секретаріату ЦК КПУ з секретарями райкомів і міськкомів партії Криму з питання реалізації рішень грудневого пленуму ЦК КПУ та президії ЦК КПУ, в якій взяли участь 17 з 29 секретарів кримських міськкомів і райкомів.

«Прийнято рішення попередити комуністів кримської республіканської парторганізації про нелегітимність призначеної на 15 січня партконференції і про те, що беручи в ній участь вони, тим самим, фактично поставлять себе поза партією», - говорилося в повідомленні. Учасники зустрічі схвалили організаційні заходи з підготовки та проведення в травні 2011 року партконференції кримських комуністів, на якій буде обрано новий склад рескому і секретаріат кримської парторганізації.

Президія центрального комітету Компартії 16 грудня 2010 виключила Грача з партії і фракції КПУ у Верховній Раді Україні, а також ухвалила рішення про розпуск кримського рескому. До обрання до нового складу рескому керівництво кримської парторганізацією доручено секретаріату ЦК Компартії.

Ці рішення слідували за рішенням позачергового пленуму рескому, котрий обрав 14 грудня головою комітету партії в Криму Грача, якого об'єднаний пленум ЦК і ЦКК КПУ 11 грудня звільнив з цієї посади з формулюванням «за серйозні порушення партійної дисципліни і дії, що ведуть до дискредитації партії».

Грач керував Рескомом з вересня 1993 року.


За матеріалами:
сайт Леоніда Грача, УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі