Єльченко упевнений, що ситуацію з обшуками української бібліотеки в Москві скоро врегулюють

Поділитися
Ситуація навколо Бібліотеки української літератури в Москві буде остаточно врегульована найближчим часом. Про це власному кореспонденту УНІАН в РФ повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Російській Федерації Володимир Єльченко.

«З відновленням після новорічних та різдвяних свят роботи Бібліотеки української літератури міста Москви є всі підстави стверджувати, що ситуація навколо цього закладу культури буде остаточно врегульована найближчим часом», - наголосив Єльченко.
Він підкреслив, що це підтверджується останніми контактами співробітників посольства України в РФ і особисто посла з керівництвом МЗС та інших причетних державних установ Росії.

«Представниками російської влади висловлюється налаштованість всіляко сприяти нормальному функціонуванню бібліотеки, як важливого елементу політики, спрямованої на задоволення культурно-гуманітарних потреб українців, які мешкають або відвідують столицю Росії, а також, у більш широкому контексті, як невід’ємної складової двостороннього українсько-російського гуманітарного співробітництва в дусі стратегічного партнерства двох держав», - зауважив Єльченко.


Він нагадав, що про підтримку функціонування бібліотеки, продовження її роботи з ознайомлення російських громадян з надбанням української культури нещодавно заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Що стосується триваючих слідчих дій щодо бібліотеки, як роз’яснювалося, ця перевірка здійснюється у зв’язку з отриманою інформацією про певні порушення. При цьому російська сторона неодноразово запевняла, що ці дії жодним чином не спрямовані на закриття або обмеження в роботі бібліотеки», - підкреслив посол України в РФ.


Він також зауважив, що посольство звернуло увагу на інформацію директора бібліотеки Наталії Шаріної щодо неналежного поводження з нею співробітників правоохоронних органів.

«Якщо викладені нею факти відповідають дійсності, то, природно, це не може не викликати занепокоєння. Щиро сподіваємося, що слідство у цій справі буде здійснюватися у суворій відповідності до російського законодавства», - зауважив Єльченко.

Він також підкреслив, що за дорученням міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка Посольство України у Росії продовжуватиме тісний діалог з російськими органами влади з метою забезпечення підтримки діяльності бібліотеки, як важливого осередку української культури міста Москви.

Нагадаємо, що 14 січня московська міліція в черговий раз обшукала Бібліотеку української літератури, вилучила сервер, а підполковник міліції побив директора бібліотеки Шаріну.

Раніше в посольстві України в Москві стверджували, що тримають на контролі ситуацію з Бібліотекою української літератури.



За матеріалами УНІАН
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі