Нацекоінвестагентство та NEDO домовилися про реалізацію 125 соцпроектів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Керівництво Національного агентства екологічних інвестицій України та Організація з розробки нових енергетичних та промислових технологій Японії (NEDO) в рамках візиту президента України до Японії 19 січня 2011 року підписали низку документів з реалізації 125 соціальних проектів. Про це ZN.UA повідомили у прес-службі агентства.

Перші такі проекти, серед яких, зокрема, проект цільових екологічних (зелених) інвестицій «Будівництво очисних споруд з очищенню шахтної води шахти ім. Войкова, м. Свердловськ Луганської області», були погоджені з японською стороною у листопаді 2010 року.

Зокрема, підписані документи визначають список соціально важливих проектів, погоджених сторонами в ході спільних консультацій, загальною кількістю 365. З них нові 125 проектів мають на меті енергозбереження шляхом теплової санації бюджетних закладів (навчальних закладів, медичних установ, музеїв) у шести областях України.

Впровадження цих проектів має значний соціальний та економічний ефект. Очікуванні результати щорічного скорочення викидів парникових газів складають 17450,72 тонн СО2-еквіваленту.

Відкриття першого об’єкту, на якому реалізовано проект зі скорочення викидів парникових газів в рамках контракту з Японією з продажу вуглецевих одиниць (парникових квот), має відбутися наприкінці січня у місті Сімферополь. Проект реалізовано в рамках гнучкого механізму Кіотського протоколу за схемою цільових екологічних (зелених) інвестицій: кошти, отримані від японської сторони за продаж надлишкових квот, спрямовуються на фінансування проектів зі скорочення викидів парникових газів.

Згідно з проектом капітального ремонту Кримської республіканської установи «Клінічний госпіталь інвалідів та ветеранів війни» генеральний підрядник виконав роботи з утеплення фасаду з обробкою водоемульсійними полівінілацетаними сумішами та заміни дерев’яних віконних коробок на металопластикові.

Реалізовані заходи дозволять досягти скорочення споживання палива в об’ємі 52,98 тонни на рік, що призведе до показників економічної ефективності на рівні 147 тисяч 812 гривень на рік. Проведена термомодернізація дозволить скоротити викиди парникових газів в атмосферу на 52,98 тонни на рік.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі