Бойко заявляє, що «міноритарії» «Укрнафти» згодні змінити менеджмент компанії

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міноритарні акціонери ВАТ «Укрнафта», найбільшої нафтовидобувної компанії країни, підтримали позицію прем'єр-міністра України Миколи Азарова щодо зміни менеджменту компанії на зборах акціонерів 25 лютого поточного року, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко журналістам у Києві в середу, 19 січня.

«У нас незадовільні виробничі показники по «Укрнафті» і спільне вирішення держави і приватних акціонерів - змінити менеджмент компанії», - сказав він.

Нагадаємо, що Азаров у середу, 19 січня, заявив, що вимагає від Бойка зміни керівництва «Укрнафти». Азаров обґрунтував свою вимогу зниженням в Україні видобутку нафти і газу.

ВАТ «Укрнафта», найбільше нафтовидобувне підприємство України, у 2010 році скоротило видобуток нафти на 12,2% - до 2,22 мільйона тонн, природного газу - на 17%, до 2,45 мільярдів кубічних метрів, газового конденсату - на 10,6%, до 269,8 тис. тонн. Компанія пов'язує падіння видобутку з надзвичайно жорстким режимом оподаткування і зборами нафтогазовидобутку та заниженням ціни газу для компанії Національною комісією регулювання та електроенергетики (НКРЕ).

НАК «Нафтогаз Україна» належить 50%+1 акція «Укрнафти», групі компаній, пов'язаних з групою «Приват» - близько 40,47% акцій АТ. Менеджмент «Укрнафти» контролює група «Приват».

На 22 березня 2011 року заплановано збори, на яких має бути розглянуто питання затвердження програми створення на базі «Укрнафти» публічної вертикально інтегрованої нафтогазової компанії.

На 25 лютого 2011 року заплановано збори акціонерів, на яких НАК «Нафтогаз Україна» вимагає винести питання переобрання голови правління ВАТ.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі