Організатори: На віче на Софійській очікується участь більше 10 тисяч людей

Поділитися
© mazda.ua
На віче 22 січня на Софійській площі Києва з нагоди Дня Соборності України очікується участь більше 10 тисяч людей. Про це один з організаторів акції, координатор Народного комітету захисту України (НКЗУ) Михайло Ратушний заявив на прес-конференції у середу, 19 січня.

«Ми очікуємо орієнтовну кількість людей - понад десять тисяч, відповідно до поданої заявки», - сказав він.

За словами Ратушного, ініціативу НКЗУ щодо проведення віче підтримали всеукраїнські об'єднання «Свобода» і «Батьківщина», Європейська партія України, Конгрес українських націоналістів, партія «Реформи і порядок», Українська народна партія, партія «Народна самооборона», багато громадських організацій, Українська православна церква Київського патріархату, Українська греко-католицька церква, тощо

«Дуже приємно, що майже всі політичні сили, релігійні конфесії, громадські організації візьмуть участь у проведенні віче», - сказав Ратушний.

Водночас він зазначив, що на сьогоднішній день організатори заходу не мають інформації про те, що Партія регіонів також подала заявку на проведення масових акцій 22 січня.

У той же час Ратушний висловив жаль, що окремі політичні партії, зокрема «Фронт змін», не погодилися на пропозицію приєднатися до акції та будуть проводити власну.

«Це дуже сумно, що хтось, а саме - Яценюк, буде проводити акцію на Контрактовій площі, яка не є таким історичним місцем, як Софія...Я думаю, що це не мудре рішення», - сказав він.

Окрім того, Ратушний зазначив, що влада вчинила б мудріше, якби не заявляла про якісь «провокації» або «кровопролиття» у День Соборності, а навпаки, сама б забезпечила приїзд людей на свято до Києва.

Нагадаємо, що партія «Фронт змін» подала заявку на проведення альтернативної акції на Контрактовій площі 22 січня. До ініціативи приєдналися партія «Собор» Анатолія Матвієнка і "За Україну!" В'ячеслава Кириленка, а також окремі народні депутати від НУНС.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі