НКРЕ підвищує тарифи для водоканалів

Поділитися
На засіданні Національної комісії з регулювання електроенергетики (НКРЕ) у четвер, 20 січня, прийнято рішення про підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення для Київводоканалу.

В основу розрахунків лягла динаміка підвищення вартості електроенергії, яку споживає водоканал з моменту встановлення попередніх тарифів. Таким чином тариф на водопостачання для населення підвищився на 11% і склав 1 гривню 41 копійок за кубічний метр а на водовідведення тарифи зросли на 9,64% і склали 1 гривню 9 копійок за кубометр.

Окрім Київводоканалу НКРЕ збільшило тарифи на водопостачання і водовідведення для 38 компаній-постачальників, серед яких: Львівводоканал, Черкасиводоканал і Хмельницькводоканал. Зростання тарифів стався максимум на 15%.

Згідно з постановою Кабміну, НКРЕ уповноважена встановлювати тарифи для 85 компаній, що займаються водопостачанням і водовідведенням. Із них лише 46 компаній надали комісії розрахунки щодо своїх тарифів для їх регулювання. Для тих компаній, які не надіслали розрахунків, тарифи не змінилися. Втім, за словами представників НКРЕ, на компанії можуть бути накладені штрафи за невиконання норм подання документів.

Нагадаємо, що нові тарифи на водопостачання і водовідведення набувають чинності з 1 лютого 2011 року.

За матеріалами РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі