Лідери опозиції: Провокації на День Соборності вигідні тільки владі

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Лідери опозиційних політичних сил переконані: тільки владі вигідні провокації під час проведення масових акцій, присвячених Дню Соборності. Один з керівників БЮТ Олександр Турчинов в коментарі DT.UA заявив: «Від нинішньої влади всього можна чекати. Але якщо на площі буде достатня кількість людей, влада побоїться йти на провокації. Тому що люди, готові захищати свої права - єдине, чого вони бояться».

Лідер «Громадянської позіції» Анатолій Гриценко зазначив, що «опозиція готує мирну акцію. Якщо будуть провокації, то тільки з боку влади».

Голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко висловив переконання, що «всі загрози, якщо вони є, повинні бути зняті правоохоронними органами до дня проведення громадських заходів. І персональна відповідальність за це лежить безпосередньо на керівництві МВС».

Тим часом керманич «Свободи» Олег Тягнибок висловив припущення, що саме міліція може виступити в ролі провокатора: «На таких заходах провокація можлива тільки ззовні. Так це було, наприклад, 27 квітня 2010 року під час протестів проти ратифікації «харківських угод», коли міліція спровокувала людей на протистояння».

А от представник «Народної самооборони» Олесь Доній вважає, що «провокації можуть бути як ззовні, так і зсередини, оскільки агентура спецслужб у політикумі не була вичищена через відсутність люстрації. Вберегтися від провокацій можна, покращивши співробітництво між опозиційними організаціями».

Обережні побоювання з приводу можливих інцидентів висловив і голова «Фронту змін» Арсеній Яценюк: «Ми готуємося до всього. Але жодні провокації Дня Соборності не скасують».

Оптимістом виявився лише лідер Європейської партії Микола Катеринчук: «Я не очікую провокацій. Їх не буде».

22 січня у Києві на Софійській і Контрактовій площах пройдуть ініційовані опозицією мітинги, присвячені Дню Соборності України. У цей день у 1919 році був підписаний Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в єдину українську державу.

14 січня міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов звинуватив опозицію в організації провокацій: «У нас інформація, що на 22 число, коли плануються акції протесту, планується кровопролиття в місті Києві. Кажуть, що ми готові до того, щоб створити акцію, де всьому світу показати, що коїться в Україні».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі