За якістю життя Україна займає місце між Намібією і Ботсваною

Поділитися
У загальносвітовому рейтингу якості життя Україна за рік опустилася з 68 на 73-тє місце і опинилася між Намібією і Ботсваною.

Україна опинилася в групі з такими державами, як Марокко (71-ше місце), Намібія (72), Ботсвана (74), Тринідад і Тобаго (75) і революційний Туніс (77).

Укладачі рейтингу вважають, що економічна ситуація в країні за останній рік значно погіршилася. Проаналізувавши рівень процентних ставок, інфляцію, темпи зростання ВВП, ВВП на душу населення, автори дослідження визнали українську економіку однією з найгірших у світі. За економічним критерієм Україна потрапила до трійки найгірших країн. Позаду тільки Зімбабве і Сомалі.

Вартість життя в Україні також значно вища, ніж у США, і нітрохи не нижча, ніж у сусідній Польщі, яка вже давно облаштувалася в Євросоюзі.

Вітчизняні експерти, які вивчають якість життя, підтверджують коректність висновків своїх західних колег. За даними українських аналітиків, вартість житла, їжі, автомобілів і будь-якої побутової техніки в Україні значно вища, ніж у Сполучених Штатах.

Якщо порівнювати ситуацію з найближчими сусідами, то 73-тє місце України у загальному заліку виглядає не так уже й погано. Росія, наприклад, при своєму значно вищому економічному потенціалі влаштувалася в цьому році на 118-му рядку рейтингу. Західні експерти занизили її місце в основному через проблеми з громадянськими свободами. Очевидно, з тієї ж причини на 141-му місці опинилася Білорусь.

Всього у рейтингу брали участь 192 країни.

За матеріалами weekly.ua

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі