За спорудження LNG-терміналу відповідатиме Агентство з інвестицій та нацпроектів

Поділитися
© windowsteamblog.com
Уряд визначив відповідального за реалізацію національного проекту «LNG-термінал», передавши реалізацію робіт зі спорудження регазифікаційного термінала від Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Рішення уповноважує агентство виконати роботи по спорудженню терміналу з прийому природного зрідженого газу об’ємом 10 мільярдів кубічних метрів на чорноморському узбережжі України до 2014 року.

Зокрема, у першому кварталі 2011 року агентство має забезпечити розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО).

Обговорення умов конкурсу на ТЕО для підготовки проектної документації національного проекту «LNG-термінал» відбудеться 31 січня 2011 року.

Як зазначає голова агентства Владислав Каськів, на даний момент розглядається три можливих майданчика для розміщення терміналу - в Одеській області, в Очакові та у Феодосії.

Нагадаємо, 15 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення про передачу проекту будівництва LNG-терміналу від Міненерговуглепрома держпідприємству «Національний проект "LNG-термінал», спеціально створеному для координації цієї роботи.

Термінал з прийому зрідженого природного газу потужністю 10 мільярдів кубометрів на рік планується побудувати на Чорноморському узбережжі України до 2014 року (будівництво першої черги терміналу на 5 мільярдів кубометрів має завершитися в IV кварталі 2014 року, другої - в IV кварталі 2016 року).

Як повідомляло DT.UA, конкурс на розробку ТЕО з будівництва LNG-терміналу, який повинен був відбутися 19 січня, перенесено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі