Україна відзначає День Соборності

Поділитися
Сьогодні, 22 січня, в день проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західно-Української народної республіки, в Україні відзначають День Соборності.

Акт злуки УНР і ЗУНР в єдину соборну Українську державу було проголошено 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
Державним святом День Соборності України було встановлено президентським указом від 21 січня 1999 року.
З14:00 до 17:00 на Софійській площі столиці відбудеться віче, присвячене Дню Соборності. Передбачається, що участь у ньому візьмуть близько 10 тисяч осіб.
Організовує віче Народний комітет захистів Україні (НКЗУ). Ініціативу НКЗУ зпроведення віче підтримали всеукраїнські об'єднання «Свобода» і «Батьківщина», Європейська партія України, Конгрес українських націоналістів, партія «Реформи і порядок», Українська народна партія, партія «Народна самооборона», багато громадських організацій, Українська православна церква Київського патріархату , Українська греко-католицька церква, тощо .
Партія «Фронт змін» подала заявку на проведення альтернативної акції на Контрактовій площі 22 січня. До ініціативи приєдналися партія «Собор» Анатолія Матвієнка і «За Україну!»В'ячеслава Кириленка, а також окремі народні депутати від НУНС. Акція розпочнеться о 11:00.
Президент України Віктор Янукович об 11:00 візьме участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника Т. Г. Шевченко (біля Червоного корпусу Університету) і Михайлу Грушевському (біля Будинку вчителя). О 12:00 Президент візьме участь в урочистих зборах у Національному палаці мистецтв «Україна».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі