Польща повторить останній політ Качинського на Ту-154М

Поділитися
Польська влада задіє другий і останній Ту-154М з наявних у розпорядженні 36-го спеціального полку, що відповідає за перевезення перших осіб держави, Щоб повторити політ, під час якого розбився президент Польщі Лех Качиньський.

Про це заявив Мирослав Гроховський, який очолює польську урядову комісію, яка розслідує обставини авіакатастрофи.
За словами Гроховського, метою польоту Ту-154М стане «підтвердження деяких моментів». Зокрема, польській стороні необхідно дізнатися, чи міг екіпаж лайнера, що розбився якимось чином запобігти катастрофі після команди «йдемо» (вона, за версією поляків, прозвучала в кабіні пілотів перед катастрофою) і чому вона не була виконана. Мирослав Гроховський підкреслив, що експеримент буде проведений з дотриманням усіх необхідних правил безпеки, а також що для отримання результату «відновлювати погодні умови», за яких загинув Качиньський, необов'язково.
Дата експериментального польоту поки не називається.
Авіакатастрофа Ту-154, на борту якого перебував президент Польщі Лех Качиньський, а також політики і представники військового керівництва країни, сталася 10 квітня 2010 року. Всього в літаку перебувало 96 осіб, всі вони загинули.
Міждержавний авіаційний комітет 12 січня оприлюднив свою доповідь про катастрофу літака, в якій були зроблені висновки, що вина за те, що трапилося лежить повністю на екіпажі президентського лайнера. Пілоти, за версією МАК, неправильно оцінили ситуацію в складних метеоумовах, зокрема - вирішили не йти на запасний аеродром. У Польщі вважають доповідь МАК неповною і заявили, що частина відповідальності за загибель Качинського лежить на диспетчерах аеродрому «Північний», при спробі сісти на який і розбився польський лайнер. Ряд польських політиків, а також рідні і близькі загиблих дотримуються ще більш радикальних поглядів на те, що трапилося і в розмовах з польськими журналістами стверджують, що Лех Качинський був убитий за наказом російської влади.
За матеріалами LENTA.RU
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі