Під час вибуху в Домодєдово загинули 8 іноземців

Поділитися
За уточненими даними, жертвами теракту в аеропорту Домодєдово стали вісім іноземних громадян, ще 11 іноземців перебувають у лікарнях Москви і Підмосков'я.

Раніше повідомлялося, що серед жертв теракту двоє були підданих Великобританії, решта загиблих були громадянами Болгарії, Німеччини, Таджикистану, Киргизії, Узбекистану та України.

У посольстві Великобританії не підтвердили інформацію про двох загиблих громадян. За даними диппредставництва, серед загиблих виявився один громадянин Великобританії. Другий загиблий, якого назвали британським підданим, ним не був. Він мав подвійне громадянство, але не був підданим англійської корони.

Співробітники посольства спростували інформацію деяких ЗМІ, ніби загиблий британський громадянин був співробітником посольства Великобританії у Москві. Він прибув до столиці Росії через особисті справи і був рядовим британським громадянином.

У свою чергу посольство Німеччини не має даних про те, що серед загиблих та постраждалих в результаті теракту були німці.

На даний момент невпізнаними залишаються тіла ще дев'яти жертв вибуху, тому число загиблих іноземних громадян може зрости.

Серед загиблих виявилася драматург і режисер, дипломант конкурсу сучасної драматургії "Вільний театр", лауреат міжнародного конкурсу "Премьера.txt" одеситка Ганна Яблонська.

Вибух в аеропорту Домодєдово прогримів о 15:32 за Києвом 24 січня. Терорист-смертник привів у дію вибуховий пристрій потужністю близько 7 кілограм у тротиловому еквіваленті. У результаті вибуху загинули 35 людей, ще близько 110 потерпілих перебувають у лікарнях Москви і Підмосков'я.

За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за чотирма статтями КК РФ: "Теракт", "Вбивство", "Незаконний обіг зброї і вибухових речовин", "Незаконне виготовлення зброї і вибухових речовин".

Організаторам теракту загрожує довічне позбавлення волі.

За матеріалами: РБК

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі