Мерія Москви пообіцяла не закривати українську бібліотеку

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Врегулюванням ситуації навколо Бібліотеки української літератури у Москві займаються на федеральному рівні. Про це заявив заступник мера Москви в уряді Москви Людмила Швецова.

«Найвищі керівники всіх інстанцій федеральних, які мають стосунок до розбору цієї ситуації, тримають її під контролем. Жодне рішення не буде віддано на відкуп лінійному виконавцю слідчої процедури», - запевнила Швецова.

За її словами, ситуація навколо бібліотеки розбирається та аналізується і, виходячи з цього, можна бути впевненим, що все вирішиться на користь бібліотеки. Швецова відзначила, що мер міста Сергій Собянін, міністр закордонних справ Сергій Лавров, глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін особисто володіють ситуацією і знають, що відбувається в бібліотеці, і будуть приймати відповідні рішення.

Вона зазначила, що слідчі органи працюють у своєму режимі і підкоряються президенту Росії. «Ми не будемо сьогодні раніше, ніж потрібно, давати оцінки слідчим діям» - сказала Швецова.

Вона впевнена, що інцидент і непорозуміння з бібліотекою не потрібно відносити до області нагнітання проблем і складнощів між Україною і Росією. «Ці стосунки розвиваються дуже сприятливо, і все, що тут відбувається, у будь-якому випадку, при будь-якому розкладі, ніколи не призведе до того, щоб українська бібліотека була закрита», - сказала Швецова.

Нагадаємо, що останнім часом у Москві неодноразово обшукували Бібліотеку української літератури. У Верховній Раді України також було зареєстровано проект звернення до президента щодо звільнення Володимира Єльченка з посади посла України в Росії. Сам Єльченко стверджує, ситуація з бібліотекою ось-ось нормалізується.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі