Росіяни все менше довіряють інформації російських ЗМІ

Поділитися
Всеросійський центр вивчення громадської думки опублікував дані про те, якій інформації - отриманій зі ЗМІ або від оточуючих людей - більше довіряють росіяни.

Усе більше росіян вважають інформацію, отриману від оточуючих людей, більше правдивою, аніж дані ЗМІ. Як і раніше, росіяни більше схильні довіряти інформації ЗМІ, аніж тому, що говорять навколишні люди (53% проти 33% відповідно). У той же час, з кожним роком все більше стає тих, хто вважає більш правдивими відомості, отримані від близьких, колег тощо (З 24% у 2008 році до 33% у поточному році).

Селяни довіряють інформації ЗМІ, столичні жителі - оточуючим людям. У питанні про те, яка інформація заслуговує на більшу довіру, думка столичних жителів і інших росіян діаметрально протилежна: москвичі і петербуржці більш схильні вірити даним, отриманим від близьких і знайомих (45%), у той час, як інші респонденти вважають більш правдивою інформацію ЗМІ (52-57%).

Інформація ЗМІ користується значню довірою серед жінок (55%), 18-24-літніх (56%) і малоосвічених респондентів (59%), а також тих, хто не користується інтернетом (56%). Відомості, отримані від близьких і знайомих, вважають більш достовірними 45-59-річні росіяни (35%) і користувачі мережі інтернет (35%).

Чим вища самооцінка матеріального становища росіян, тим більше вони довіряють інформації, отриманій у ЗМІ (з 43% серед малозабезпечених до 65% серед забезпечених). Навпаки, чим нижчий рівень доходів, тим більше люди схильні вірити тому, що говорять оточуючі (з 28 до 40% відповідно).

За матеріалами CyberSecurity

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі