Начальник українського Генштабу поінформував НАТО про заплановані реформи

Поділитися
Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройними силами України генерал-полковник Григорій Педченко розповів начальникам генеральних штабів країн НАТО про підготовку до проведення реформи ЗСУ. Про це повідомила Місія України при НАТО.

Заява пролунала на засіданні Військового комітету Україна - НАТО, яке відбулось на рівні начальників генеральних штабів. Керівником засідання був голова Військового комітету НАТО адмірал Джимпаоло Ді Паоло в Брюсселі.

Педченко уточнив, що недостатнє фінансуання оборонного бюджету не змогло порушити порядок і терміни запланованих реформ. Ці процеси запланував і визначив президент України, виділив пріоритети в положеннях Концепції подальшого реформування ЗСУ на 2011-2015 роки й проекті відповідної державної програми.

Також Григорій Педченко заявив, що в найближчій перспективі Україна реалізовуватиме такі пріоритетні завдання як оптимізація системи управління й матеріально-технічного забезпечення, поліпшення можливостей видів і функціональних компонентів Збройних сил, конструктивна військова співпраця з НАТО, Європейським Союзом й ООН.

Розповідаючи про плани реформування ЗСУ, головнокомандувач Збройними силами України окремо підкреслив, що найбільше уваги буде приділено питанням бойової готовності армії країни. Зважаючи на такі наміри, протягом наступних п'яти років уряд і командування запланували: реформувати систему управління, комплектування й підготовки військ, наростити польовий, морський і повітряний вишкіл військ, підвищити рівень справності озброєння й військової техніки, відновити непорушні запаси й поліпшити стан соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей, а також забезпечити зростання престижу військової служби.

Начальник Генштабу ЗСУ також поінформував колег про шляхи розвитку конструктивного й прагматичного військового співробітництва з Організацією Північноатлантичного договору в короткостроковій перспективі.

Зокрема, було підкреслено, що в цій сфері основні зусилля ЗСУ зосереджено на трьох ключових напрямках: оборонному плануванні, розвитку оперативних можливостей та участі в операціях з врегулювання криз.

Цим питанням був присвячений і ряд двосторонніх зустрічей Педченко з європейськими колегами, а саме: з керівниками Військових комітетів НАТО та Європейського Союзу, начальниками генеральних штабів Великобританії, Литви, Угорщини, Австрії, Фінляндії, США, Польщі, Російської Федерації, Молдови й Швеції, а також з Верховним головнокомандувачем ОЗС НАТО в Європі.

Так, під час зустрічі Григорія Педченко з головою Військового комітету НАТО було обговорено питання про поточний стан і перспективи наповнення практичного співробітництва між ЗСУ й НАТО у сферах, що становлять взаємний інтерес: підвищення оперативних можливостей і оперативної взаємосумісності, а також участь підрозділів ЗСУ в операціях з підтримки миру під головуванням НАТО й Сил реагування НАТО. Особливу увагу було приділено реалізації ініціатив Альянсу, в яких беруть участь підрозділи й особовий склад ЗСУ, зокрема, Штабних елементів партнерства, Концепції оперативних можливостей і Процесу планування та оцінки сил.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі