В Тернополі оприлюднили данні громадян, які нібито продали свої голоси за гроші

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
На сайті «Інформаційний простір Тернопілля» з’явились прізвища, імена та по-батькові, домашні адреси та номери телефонів 13 тисяч 919 тернополян, які на минулих президентських виборах нібито продали свої голоси «за Януковича», повідомляє кореспондент «Дзеркала тижня. Україна».

Поруч з прізвищами також є данні членів дільничних виборчих комісій, які «попрацювали» з цими виборцями та номери дільниць.

Про масовий підкуп виборців на позачергових виборах до Тернопільської облради та президентських виборах 2010 року «Дзеркало тижня. Україна» розповідало читачам у N13 за 7-13 квітня 2009 року та N 1 за 15-21 січня 2010 року. Суть технології полягає в тому, що за загітованими сім’ями «закріплюють» певну позначку в бюлетені. Виборець у кабінці для голосування фотографує її мобільним телефоном. Відтак показує певному член виборчої комісії чи штабістові, який перевіряє її у своєму чорному списку. Після того виборцю виплачуть гроші.

Ця традиція повторилася і на місцевих виборах 31 жовтня минулого року. За неофіційною інформацією, тернополянам, які голосували за список та кандидатів від Партії регіонів, платили 80 гривень. Спостерігачі від партій «За Україну!», «Свобода», громадської організації Громадянська мережа «Опора» зафіксували два десятки видів позначок – від хрестиків, нуликів – до зірочок і букв. А в районах працівників бюджетних установ загрозою звільнення з роботи змушували підтримувати певні партії різними літерами. Наприклад, медики ставили «М», бібліотекарі «К»(культура), санепідемстанції «С».

Апробовану на Тернопіллі брудну технологію використали також на виборах в інших регіонах.

Нажаль, виборче законодавство в Україні не передбачає єдиного виду позначки у бюлетені, даючи простір для маніпуляцій під час голосування.

Інформаційний простір Тернопілля

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі