Волинь підтопить через бобрів

Поділитися
У Волинській області зростає небезпека руйнування дамб через популяцію бобрів, що стрімко зростає. Про це в неділю, 30 січня, повідомили в обласному виробничому управлінні водних ресурсів і водного господарства.

На сьогодні кількість бобрів у регіоні становить близько п'яти тисяч особин. До того ж, якщо раніше їх можна було рідко де зустріти, то тепер ці тварини мешкають майже в кожній водоймі Волині.

Згідно з повідомленням відомства, бобри завдають значної шкоди захисним дамбам, будують греблі та руйнують береги річок й меліоративних каналів. Через таку активність тварин виникають затоплення й підтоплення об'єктів сільського господарства, лісових територій і населених пунктів.

Для того, щоб усунути негативні результати діяльності бобрів необхідні значне фінансування й велика кількість людей. Кожен рік Камінь-Каширське, Любешівське, Ратнівське й інші управління водного господарства області виділяють на ремонти дамб та ліквідацію бобрових гребель десятки тисяч гривень.

Незважаючи на постійні звернення облводгоспу в профільні організації з пропозицією переселити бобрів або іншими методами знизити рівень збитків від них, жодного вирішення цього питання досі не було запропоновано.

До речі, в Білорусі, яка також страждає від надмірної активності бобрів, кількість їхньої популяції вже регулюєть на державному рівні.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі