У Єгипті перебуває 6,5 тисяч українців

Поділитися
Прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров заявив, що станом на 31 січня в Єгипті перебуває близько 6,5 тисяч українських туристів, з низ 3 тисячі - у Хургаді.

Зокрема, зовнішньополітичне відомство рекомендує утриматися від поїздок до Каїра, Олександрії і Суеца, а також на курорти Єгипту до стабілізації там ситуації.

«Ми також переконані, що туристичні компанії, які пропонують громадянам України відвідати Єгипет з туристичною метою, повинні в обов'язковому порядку інформувати їх про нестабільну ситуацію у цій країні», - зазначив прес-секретар МЗС.

Прес-секретар МЗС зазначив, що всі вони можуть звертатися за телефоном до посольства України у Каїрі. Втім, на сьогодні не зафіксовано жодного звернення українців до посольства України в Єгипті та МЗС.

У департаменті консульської служби МЗС України цілодобово працює лінія: (044) 238-16-57.

За даними ВВС, в Єгипті затримали більше 3 тисяч втікачів ув'язнених. «Велику частину затримань здійснюють народні комітети оборони, які потім передають ув'язнених-втікачів військовим», - йдеться у повідомленні. Нагадаємо, що сьогодні озброєні бойовики напали на 4 в'язниці, у результаті чого були звільнені декілька тисяч в'язнів.

Нагадай, за інформацією МЗС, ніхто з громадян України не відмовлявся від своїх раніше придбаних путівок до Єгипту.

Нагадаємо, що армійські підрозділи були введені сьогодні і до курортного Шарм-ель-Шейх - це перший випадок введення армії Єгипту до курортних міст. Під час масових демонстрацій у великих містах країни - Каїрі, Олександрії та Суеці - загинули і постраждали десятки людей.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі