Литвин підтверджує, що змінювати Конституцію щодо дати виборів будуть у четвер

Поділитися
Верховна Рада в четвер може розглянути законопроект про внесення змін до Конституції щодо дати проведення парламентських і президентських виборів.

"Давайте орієнтуватися на четвер - я про конституційний закон кажу", - заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів парламенту у понеділок, 31 січня.


"Я дуже прошу колег, щоб тут у нас не було політики, тому що якщо цей закон не приймемо, то будемо мати правову вакханалію у країні, правову невизначеність", - сказав спікер.

Він також рекомендував віце-спікеру Адаму Мартинюку, який очолює тимчасову спеціальну комісію із внесення змін до Основного закону, провести ще одне засідання комісії і "остаточно дати рекомендації Верховній Раді для того, щоб ми могли прийняти рішення".

На погоджувальній раді лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов нагадав: щоб узаконити п'ятирічний термін перебування при владі всіх її гілок, "нам необхідно знайти конституційну більшість голосів у парламенті".

Він закликав своїх колег "вдумливо, а не з політичної точки зору, підійти до розгляду цього питання".

Раніше повідомлялось про можливість розгляду змін до Конституції у наступний четвер з посиланням на джерела.

Нагадаємо, 19 листопада 2010 року Конституційний суд України визнав конституційним проведення парламентських виборів у жовтні 2012 року. У цей же день парламент попередньо схвалив зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів до Ради в жовтні 2012 року, а виборів президента - у березні 2015 року.

Впевненість у тому, що в лютому для прийняття документа у парламенті знайдеться 300 голосів, які висловлювали як представники влади, так і опозиції.

Чергова сесія парламенту розпочнеться у перший вівторок лютого 2011 року.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі