Україна почала розслідування щодо імпорту нафтопродуктів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна розпочала спеціальне розслідування щодо імпорту в країну окремих видів нафтопродуктів. Про це йдеться в офіційній публікації Міжвідомчої комісії міжнародної торгівлі (МКМТ) у газеті «Урядовий кур'єр» від 29 січня 2011 року.

Розслідування розпочато щодо імпорту основних марок світлих нафтопродуктів: бензинів марок А-76/А-80, А-92, А-95 і дизельного палива. Окрім того, розслідування почато щодо імпорту мазуту, пічного палива, зрідженого газу, бітуму дорожнього, масел.

За даними комісії, у період з 2007 по 2010 рік імпорт зазначених нафтопродуктів в Україну відбувався в таких обсягах і на таких умовах, які могли завдати шкоди для національних товаровиробників.

Розслідування доручено Міністерству економічного розвитку і торгівлі, яке протягом 30 днів після дати офіційної публікації оголошення буде проводити реєстрацію зацікавлених сторін.

Окрім цього, Мінекономрозвитку протягом 40 днів після дати публікації зобов'язане розглянути документально викладені коментарі та інформацію щодо порушення розслідування.

Як повідомлялося, 24 січня 2011 Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про початок спеціального розслідування про збільшення обсягів імпорту нафтопродуктів в Україну, результатом якого може стати введення мит на паливо.

У той же час Мінекономрозвитку, провівши свій аналіз ситуації на ринку, повідомило про відсутність підстав для введення мита. Цю ж думку поділяє Міністерство фінансів.

Проти введення мит також виступають незалежні мережі АЗС та експерти. Вони відзначають, що введення мита на імпорт призведе до серйозного подорожчання нафтопродуктів і обмежить доступ на ринок палива, що відповідає стандартам Євро-4 і Євро-5.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі