ЄС вирішив заморозити активи екс-президента Туніса і його дружини

Поділитися
Рада міністрів закордонних справ країн Європейського союзу вирішила заморозити активи поваленого президента Тунісу Зіна аль-Абідін Бен Алі і його дружини Лейли Трабелсі.

Тим самим міністри ЄС задовольнили клопотання нинішніх керівників Тунісу, які звинувачують поваленого президента в "незаконному привласненні активів", а також у проведенні "незаконних фінансових операцій за кордоном".
Джерела в ЄС повідомили, що в найближчі дні можуть бути введені санкції щодо чиновників, що підпорядковувалися поваленому туніському лідеру.
Крім того, глави МЗС ЄС підтримали ініціативу керівництва Тунісу про перехід до демократичних реформ. Міністри вирішили надати економічну допомогу владі Тунісу для того, щоб вони розпочали реформування країни.
ЄС також висловили готовність задіяти всі інструменти, які допоможуть владі Тунісу провести вибори і встати на шлях демократичних реформ.
Нагадаємо, президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі, який перебував на цій посаді протягом 23 років, залишив країну 14 січня 2011 року. Цьому передували кілька тижнів акцій протесту проти його перебування при владі. 26 січня владі Тунісу видали міжнародний ордер на арешт Бен Алі. Згідно з даними уряду Тунісу, з початку заворушень у країні загинуло 78 мирних громадян.
За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі