Екс - адвокат Пукача знає, хто замовив вбивство Гонгадзе

Поділитися
Вбивство Георгія Гонгадзе було замовним. Про це заявив колишній адвокат Олексія Пукача Олег Мусієнко, який був відсторонений від справи восени минулого року на прохання самого підзахисного.

Він повідомив, що має інформацію про те, хто ж насправді може стояти за вбивством Георгія Гонгадзе. Напряму назвати цю людину адвокат поки не зважується. За його словами, документи і аудіозаписи, частина з яких містить елементи державної таємниці, знаходяться в одного з його нинішніх підзахисних, колишнього співробітника МВС, обвинуваченого зараз за іншою кримінальною справою, пише Коммерсант-Украина.

«Він (джерело адвоката - ред.) був наближений до покійного міністра внутрішніх справ (Юрія Кравченка - ред.) і готував на нього аналітичні документи», - зазначив адвокат.

Єдине, що зміг розповісти Мусієнко, - це те, що «до числа замовників даного злочину належить людина, яка у 1999-2000 роках перебувала у вищих ешелонах влади і що була одним із кандидатів у президенти».

Слід зазначити, що на виборах 1999 року балотувалося 19 осіб.

Між тим, не заперечуючи факт отримання «злочинного наказу», Олексій Пукач все ж таки намагається переконати слідство в тому, що вбивати журналіста він не хотів. Олег Мусієнко заявив, що Пукач подавав клопотання щодо проведення очної ставки між ним і раніше засудженими за вбивство журналіста колишніми співробітниками МВС Олександром Поповичем, Валерієм Костенком і Миколою Протасовим.

«Пукач стверджує, що попередньої змови між ним і його підлеглими не було, що він не хотів вбивати Гонгадзе, а просто хотів привести його в несвідомий стан. Але відбувся, так би мовити, нещасний випадок», - зазначив Мусієнко.

За його словами, спочатку Пукач здавив шию журналіста руками, однак від цього Георгій Гонгадзе не втратив свідомість.

«Тоді він (Олексій Пукач - ред.) скористався ременем, але його пряжка потрапила на кадик Гонгадзе, і внаслідок того, що Пукач не розрахував зусиль, кадик провалився, лопнув, і настала миттєва смерть. Для Пукача це було несподіванкою», - сказав його колишній адвокат.

Нагадаємо, 31 січня Печерський райсуд Києва визнав законним закриття Генпрокуратурою кримінальної справи проти екс-начальника військової розвідки генерала Олексія Пукача в частині обвинувачення його у замовному вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

За матеріалами Коммерсант-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі