Президент Ємену відмовився переобиратися на наступний термін

Поділитися
© viparsenal.ru
Президент Ємену Алі Абдалла Салех заявив, що не збирається переобиратися на наступний термін і не має наміру передавати владу своєму синові.

Ємен, як і кілька інших країн близькосхідного регіону, охоплений народними хвилюваннями. Маніфестанти вимагають відставки Абдалли Салеха. Акції протесту в Ємені почалися після повалення президента Тунісу Зін ель-Абідіна Бен Алі.

Нагадаємо, що президент Єгипту Хосні Мубарак під тиском найсильніших народних виступів відмовився переобиратися на черговий термін. Проте демонстрантів це не задовольнило і вони вимагають негайної відставки Мубарака.

Абдалла Салех перебуває при владі в Ємені з 1978 року. У 1987 році він очолив Єменську АрабськуРеспубліку (Північний Ємен), а після об'єднання Ємену в 1990 році був обраний головою Президентської ради. У 1999 році він переміг на перших прямих президентських виборах і став повноправним головою держави. У 2006 році він був переобраний на другий термін. Президентський термін в Ємені становить сім років.

Ємен - одна з найбідніших арабських країн поряд із Суданом і Мавританією. Безробіття там становить 35%. Близько половини населення живе менш ніж на два долари на день.

За матеріалами LENTA.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі