БЮТ має намір оскаржити перенесення виборів на 2012 рік

Поділитися
Голова підкомітету з питань виборчого законодавства Сергій Підгірний заявив, що зміни до Конституції, за які вчора проголосувала Верховна Рада, будуть оскаржені.

За його словами, підставами для оскарження стануть: порушення процедури голосування, і суперечності у тексті Основного закону. Адже, як зазначив Підгірний, «внесені зміни передбачають вибори президента в останню неділю березня 2015 року», тоді як п'ятирічний термін його повноважень закінчується раніше.

У той же час президент Аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов заявив, що «влада цинічно порушила Конституцію і закон та поставила під сумнів саме право народу обирати собі владу».

Разом з тим, він скептично оцінив можливість справедливого вердикту Конституційного Суду. На думку експерта, цей орган був сформований з відданих нинішній влади людей. А раніше суд вже схвалив проект конституційних змін і тепер може просто відмовитися розглядати скаргу «бютівців».

Підгорний у свою чергу зазначив, що представники нинішньої влади «бояться виборів, як вогню», оскільки «відчувають, що вже не будуть обрані». Депутат не виключив, що під час внесення наступних змін до Конституції вибори будуть відкладені і на ще більший термін.

При цьому Підгірний не виключив, що виборці можуть просто не дочекатися наступних виборів і вимагати дострокової відставки діючої влади. На його думку, обурення виборців може спровокувати зростання цін і комунальних тарифів і взагалі подорожчання життя.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України 310 голосами внесла зміни до Конституції, якими передбачено, що вибори до парламенту відбудуться в останню неділю жовтня 2012 року, а вибори президента України - в останню неділю березня 2015 року.

За матеріалами Deutsche Welle

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі