Сорос вірить в успіх революції в Єгипті

Поділитися
© Roy Kaltschmidt, Berkeley Lab
Відомий американський фінансист Джордж Сорос у своїй статті у The Washington Post передрікає успіх революції в Єгипті.

«Зазвичай я насторожено ставлюся до революцій. Але у випадку з Єгиптом я бачу хороші шанси на успіх. Будучи переконаним прихильником демократії і відкритого суспільства, не можу не поділяти ентузіазму, що поширюється по Близькому Сходу. Сподіваюся, президент Обама невідкладно підтримає єгипетський народ. Мої фонди готові допомогти, чим можуть», - заявив Сорос.

«Революції зазвичай починаються ентузіазмом і закінчуються сльозами. У випадку з Близьким Сходом сліз можна уникнути, якщо президент Обама буде твердо дотримуватися цінностей, які зробили його президентом», - пише Сорос.

Союзники США все ще дивляться на Америку в очікуванні вказівок, при цьому їхні армії «достатньо сильні, щоб захищати закон і порядок, їм необхідно тільки залишатися осторонь від політики, і тоді ці революції будуть проходити мирно», вважає Сорос. «Саме на цьому повинні наполягати США», - підкреслив він.

«Хоча гасла у натовпі на площі Тахрір зовсім не висувають теократичних вимог, найбільш організованою політичною опозицією є «Брати-мусульмани». У результаті вільних виборів «Брати-мусульмани» стануть головною політичною силою, хоча більшість їм і не гарантовано», - переконаний Сорос.

Буде прикро, якщо президент Обама і США, слідуючи загальноприйнятому погляду на Близький Схід, чинитимуть опір або не підтримають передачу влади в Єгипті, пише він. «Президент Обама особисто і Сполучені Штати як країна можуть виграти, вийшовши вперед і підтримавши запит на гідність і демократію. Це допоможе відновити американське лідерство і позбутися тривалої структурної слабкості наших альянсів, причина якої в тому, що вони укладаються з непопулярними і авторитарними режимами. Такий підхід відкриє дорогу мирного прогресу в регіоні», - підкреслює Сорос.

Головною перешкодою є Ізраїль, продовжує він. «Але насправді Ізраїль тільки виграє від поширення демократії на Близькому Сході», - вважає Сорос.

За матеріалами Inopressa

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі