Новий глава МЗС Тунісу вважає неприйнятною назву «жасминова революція»

Поділитися
Міністр закордонних справ у новому уряді Тунісу Ахмед Унайес заявив у штаб-квартирі Євросоюзу у Брюсселі, що вважає неприйнятним вживання виразу "жасминова революція" щодо останніх подій в Тунісі.

На прес-конференції, що відбулася після його зустрічі з верховним представником ЄС із зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон, глава МЗС Тунісу заявив, що після здобуття незалежності Туніс перманентно перебував у стані змін, і події останніх днів, що змусили президента Зіна аль-Абідіна Бен Алі , який правив з 1987 року, залишити країну, "є частиною процесу розвитку Тунісу, який не має ніякого відношення до так званої революції".

Ештон висловила надію, що новий уряд Тунісу буде відповідати сподіванням народу і прислухається до закликів партнерів з міжнародного співтовариства, включаючи і ЄС. На зустрічі вона обговорила з Унайесом конкретні пропозиції та способи надання короткострокової і тривалої підтримки Тунісу з боку ЄС, а також висловила готовність Євросоюзу тісно співпрацювати з цією країною.

Як повідомлялося, у кінці минулого року Туніс сколихнули політичні потрясіння, там спалахнули акції протесту і силові конфлікти, через які президент Зін аль-Абідін бен Алі, що перебуває при владі, змушений був 15 січня покинути країну, а прем'єр-міністр Мохамад Ганнуші - 17 січня формувати уряд національної єдності і 27 січня проводити масштабну реорганізацію кабінету міністрів.

За матеріалами: «Сіньхуа»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі