У проекті угоди щодо ЧФ РФ закладено механізм пересування російських військових

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© nashikurorty.ru
У проекті міжурядової угоди про узгодження пересувань, пов'язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, поза місцями їхньої дислокації, буде прописано механізм пересування російських військовослужбовців під час навчань.

Про це DT.UA повідомило джерело в українських органах влади.

Окрім того, цей документ також передбачає умови їхнього виходу за межі військової частини зі зброєю. За словами джерела, цей документ
ґрунтується на указі президента України №705 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 серпня 2008 року «Про ситуацію навколо пересувань, пов'язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їх дислокації на території України» від 13 серпня 2008 року.

Що ж стосується пересування військовослужбовців під час військових дій, в яких, можливо, братимуть участь підрозділи ЧФ Росії, що базується в Криму, то цей механізм буде прописаний в двосторонній угоді про дію сторін у кризових ситуаціях, яка зараз саме обговорюється.

Минулого тижня зовнішньополітичні відомства України і Росії оприлюднили спільне повідомлення для ЗМІ про дев'яте засіданні підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його перебування на території України українсько-російській міждержавній комісії. У ньому говорилося, що в рамках переговорного процесу у військово-політичній області узгоджено проект угоди між урядами Росії і України про узгодження пересувань, пов'язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, поза місцями їх дислокації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі