У Туреччині почалися антиурядові демонстрації

Поділитися
У четвер, 3 лютого, близько 10 тисяч осіб вийшли на вулиці столиці Туреччини Анкари для участі в акції протесту проти реформи трудового законодавства, що винесено на розгляд парламенту урядом.

Тисячі поліцейських зібралися в центрі столиці. Вони встановили заслони поблизу центральної площі Кізілай, біля будівлі парламенту.

Відбулися сутички демонстрантів з поліцією. Вони почалися незабаром після того, як були перекриті всі підходи до будівлі парламенту. Протестуючі закидали співробітників правоохоронних органів камінням. У відповідь поліцейські застосували водомети і сльозогінний газ.

В акції протесту, зокрема, взяли участь 60 депутатів з опозиційної Народно-республіканської партії.

Глава МВС Туреччини Бешир Аталай назвав акцію протесту незаконною. За його словами, турецька влада забороняє роводити демонстрації біля будівлі парламенту.

Точне число потерпілих наразі невідоме, кілька демонстрантів отримали поранення в голову.

Реформа трудового законодавства передбачає скорочення мінімального розміру заробітної плати для молоді, а також можливість влаштування на роботу співробітників, які не мають поліса соціального страхування.


За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі